Privatna ordinacija dentalne medicine

hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Tijekom godina mijenja se struktura, a time i kvaliteta ljudske kože. Procesom starenja propadaju kolagena i elastična vlakna u koži te se smanjuje količina hijaluronske kiseline, što rezultira smanjenjem elastičnosti i čvrstoće kože zbog čega nastaju bore, a koža postaje suha.

Hijaluronski (dermalni) fileri su sterilni gelovi bazirani na hijaluronskoj kiselini koja je prema svojem sastavu slična hijaluronskoj kiselini u ljudskoj koži, a glavna funkcija joj je vezivanje vode. Osim toga, hijaluronska kiselina iz hijaluronskih filera potiče stvaranje novog kolagena što usporava daljnji proces starenja kože.

Upravo zbog toga, hijaluronski fileri idealan su biomaterijal kojm se popunjavaju nastale bore na licu, ublažavaju pregibi, obnavljaju volumen i konture lica, te hidratiziraju odnosno pomlađuju kožu lica, vrata, dekoltea i ruku. Nakon injiciranja hijaluronskih filera koža postaje mekša, nježnija, elastičnija i sjajnija.

Hijaluronska kiselina iz hijaluronskih filera neživotinjskog je podrijetla, tako da je rizik preosjetljivosti minimalan, a proizvodi se biotehnološkim postupkom u laboratorijskim uvjetima i potpuno je biokompatibilna.

Injiciranje hijaluronskih filera nekirurški je tretman koji traje oko 30-ak minuta, a zbog jednostavne primjene ne utječe na normalan život pacijenta. Tretman se provodi uz pomoć anestetske kreme ili lokalnog anestetika. Nakon tretmana moguće je lagano crvenilo na mjestu injiciranja i blaga otečenost. Crvenilo obično nestaje poslije nekoliko sati, dok manja oteklina može potrajati i do nekoliko dana.

Hijaluronskim filerima postiže se potpuno prirodan izgled lica i oni ne utječu na mimiku. Rezultati tretmana vidljivi su odmah nakon injiciranja. Budući da su hijaluronski fileri biorazgradivi, učinak tretmana vidljiv je 6-12 mjeseci.

www.restylane.com

Radno vrijeme

  • ponedjeljak, utorak, četvrtak 13:00 - 20:00 h
  • srijeda, petak 09:00 - 16:00 h

Načini plaćanja

  • gotovinsko plaćanje
  • bankovne kartice

Adresa

Privatna ordinacija dentalne medicine

Dr. sc. Kruna Valter, dr. med. dent.

Kutnjački put 12, 2. kat, Vrbani III, Zagreb

+385 1 3872 030

+385 91 2014 301

kruna.valter@gmail.com

ponedjeljak, utorak, četvrtak 13:00 - 20:00 h

srijeda, petak 09:00 - 16:00 h